Vihdoin ja viimein saa aikaiseksi taas päivitettyä blogia. Käytiin keskiviikko aamuna raksalla ja sain pitkästä aikaa otettua valoisan aikaan valokuviakin. Talopaketin pystytysporukka tuli tekemään valmistelevia hommia, kattotiilet saapuivat samaan aikaan ja kiitolinja toi ulkovaraston ovetkin. Toki ne olis kyllä kerennyt myöhemminkin tuoda, kun eivät ole aloittaneet edes runkoa pystyttämään. Pientä hiljaiseloa on muuten ollut raksan puolella, mutta ens viikolla pitäis alkaa sitten tapahtumaan. Meillä on takana tällä viikolla epäonnistunut maalämpöputkien laitto tai no, kyllähän ne siellä maassa on kaivettuna niin pitkälle kun ne pystyi kaivamaan. Lampi oli mennyt ihan umpijäähän ja jäätä ei saatu särettyä kahdenkaan miehen voimin, joten putket saivat jäädä odottamaan parempaa asennushetkeä jään päälle. Nyt on soiteltu urheilusukeltajat ja harkittu itse asentamista sahaten jäähän railo, mutta vielä ei ole päätetty mitä tehdään. Lammen jään paksuudesta kun ei ihan voi mennä takuuseen niin sivukorvalla kun kuultiin että urheilusukeltajat voisivat ehkä putkien asentamista tehdä, niin nyt odotellaan löytyykö sieltä innokkaita. Niillä olis jo kuitenkin vermeet valmiiksi päällä, jos sattuuvat jäihin tipahtamaan. Kohtalon ivaa, että jäiden piti tulla näin aikaseen, viime vuonna tais olla pitkälle joulukuu ennenkuin lampi jäätyi. Mutta jotenkinhan ne putket on pohjaan saatava, tavalla tai toisella.

Kaivurimies oli käynyt eilen tekemässä tämän syksyn  viimeiset maansiirtotyöt ja saanut hiekka, savi ja multavuoret siirrettyä maiseman tieltä. Nyt pääsee ajelemaan ympäri taloa autolla ja rantaankin asti, kun maa on jäässä. Kuvia siitä en saanut otettua, kun oli jo niin pimeää, mutta pitänee ottaa viikonloppuna. Tuli kyllä hyvä mieli, kun nyt näyttää jo paljon siistimmältä ympäristö. Tosin sitä ylimääräistä täytemaata on todella paljon. Huomenna aamu seitsemältä pitäisi rekka kurvata tontille ja tuoda elementit odottelemaan maanantaina alkavaa asennusta. Vihdoinkin alkaa tapahtumaan jotain oikeesti näkyvää, onhan tätä jo odotettukin.

Keittiö ja kalustesuunnitelmat alkavat olla mallillaan ja toimittajakin on päätetty. Ei siinä kyllä mitään epäselvyyttä alusta lähtien ollutkaan. Onpahan nyt yksi iso asia jo saatu pois päiväjärjestyksestä, vaikka onhan tässä aikaa muuttaa vielä mielipiteitään :)