Taas on mennyt aikaa blogin päivittämisestä, kun asioita ei paljonkaan ole tapahtunut joulun ja uuden vuoden aikana. Työmiehet palaa töihin loppiaisen jälkeen, jolloin taas homma alkaa etenemään.

Lattianvalu onnistui kuin onnistuikin 22. pvä joulukuuta. Pakkanen oli meidän puolella ja onneksi olikin, kun muuten olisi hommat olisivat viivästyneet aika paljon eteenpäin. Välipäivinä ollaan huolehdittu, että talo ja talli pysyy lämpimänä ja pohdiskeltu vielä kalusteratkaisuja, laattasuunnitelmia sekä takka/leivinuuni asiaa.

Kalustesuunnitelmiin tulee aina jotain pientä lisäystä, kun ideoita syntyy lisää. En enää vaan kehtaa kalustesuunnitelijalle ilmoittaa muutoksista yksi kerrallaan, kun hermo menee varmaan vähemmästäkin :) Kohta alkaa kyllä olla muutoksia sen verran, että uskallan kalustesuunnitelijaamme häiriköidä.

Laatoitussuunnitelmatkin ollaan saatu aikaiseksi ihan paperille asti, ettei tarvii niitäkään ihan mielikuvituksen kautta siirtää laatoittajallemme. Omat ideat ovat sen verran monimutkaisia ainakin kylpyhuoneen osalta selvitettäväksi toiselle, että on helpompi kun saa ne piirrettynä valmiiksi. Ja näkee itsekin vähän, että mille omat suunnitelmat näyttää...

Muurarin metsästys aloitettiin konkreettisesti eilen tai lähinnä niiden soittelu, kun muurarivaihtoehdot oli kyllä jo selvitettynä. Pari-kolme hyvää vaihtoehtoa on tiedossa ja eilen piirtelin takkavaihtoehtoja muurarien avuksi. Päädyttiin siis ihan kappaletavarasta tehtyyn takka/leivinuuniin, kun ei oikein sopivaa löytynyt valmiina. Lisäksi on aika paljon edullisempaa teetättää muurarilla koko työ kuin ottaisi valmiina. Tietysti se edellyttää sitä, että on hyvä muurari. Uunia on pikkuisen vaikea korjailla jälkikäteen jos ensimmäisellä kerralla ei satu toimivaa. Takka/leivinuunia on tarkoitus päästä muurailemaan tammikuun loppupuolella.