Muurarin työt on nyt pääosin saatu tehtyä, tasoitusta, rappausta, luukkujen asennusta ja koristelua lukuun ottamatta. Nyt annetaan teoksen kuivua ja ensi viikolla muurari tulee tekemään sen loppuun. Alunperinhän oli tarkoitus, että takka/leivinuunin ei tarvitse olla mitenkään massiivinen, 2500 kg kokoisella takka/leivinuunilla pärjättäis oikein hyvin. Nyt sitten laskettiin yhteen, että mikä se paino mahdollisesti olisikaan, kun tiiliä on vähän väliä haettu lisää. Tiilimöhkäleen paino lähentelee 4000 kg ja piippu siihen päälle. Maalämpötoimittaja tuumasi, että ei maalämpöä sit olis ehkä tarvittukaan :) No, hyvä se on olla niin pysyy tönö lämpimänä. Kolmen viikon päästä päästään testaamaan ja tuikkaamaan takka ensi kertaa tulille.

 Lämmöt olisi tarkoitus saada huomenna päälle, kun toivottavasti sähköasentaja on käynyt pumpun kytkemässä tänään. Sitten mahdollisesti ensi viikolla tai viikolla 10 voidaan mittauttaa lattia.
Eilen oli tasoitemies hommissa ja nauhoittamassa seinien ja kattojen saumoja. Tänään tasoittavat seinät ja rappaavat katot. Pikapuoliin päästään siis maalailemaan seiniä ja tekemään pintoja kuntoon. Tällä viikolla ei tosin mahda paljon ehtiä, kun muuttorumbakin on hyvää vauhtia käynnissä. Autotalli saatiin maalattua, mutta lämmin varasto jäi ilman maalia, se saa odottaa parempaa hetkeä.
 
Lunta ei tarvitsisi tulla enää yhtään, alkaa jo rittämään. Mutta luonto määrää, minkäs teet. Kuvia on taas tulossa heti, kun raksalle muistan kameran mukaan ottaa.

 

Takka ja leivinuuni suht valmiina, odottelee vain rappausta, koristelua ja luukkuja. Ensi viikolla muurari tekee koristelun, siihen mennessä pitäisi suunnitella että kuinka se tehdään. Takan vasemmalle puolelle ajateltiin halkolokerikkoja ja istumatasoa, mutta todennäköisesti jätetään molemmat toteuttamatta. Halkolokerikot voi tehdä sitten itse myöhemmin jos ne siihen halutaan.