Vihdoinkin on tullut aika, jolloin päästäis ehkä piakkoin muuttamaan. Ensi viikolle on varattu käyttöönottotarkastus ja siihen mennessä moni homma pitäisi olla tehtynä.

 

Raksalla on toki moni homma edennytkin, mutta monta kohtaa odottaa vielä tekijäänsä. Pari viikkoa on mennyt omasta puolesta vähän pienin aikaansaannoksin, mutta kyllä se tästä.

 

Putkimies on saanut suurimmat urakkansa tehtyä, kodinhoitohuone, iso vessa, keittiö ja kylppäri sekä vesipisteet ulkona ovat ok. Astianpesukone, pyykkäri ja pikkuvessan hana tulevat asennettua maanantaina käyttökuntoon. Sähkötkin alkaa olla talon osalta pian valmiina, lukuun ottamatta osaa saunan ledeistä, rappusista ja puoliseinistä. Eilen ei ollut toiminnassa vielä kodinhoitohuoneen, eteisen ja ison vessan valaistus. Toivottavasti ne tulee tänään kuntoon.

 

Eilen sain asenneltua viimeiset vetimet keittiöön, jolloin huomasin että muutama ovi joudutaan viemään uudelleen maalaukseen. Olivat jo kerran uudelleen maalauksessa, mutta maalien väri ei ollut oikein osunut kohdalleen. Mutta ei siinä mitään, kun tiedän että asiat hoituu keittiötoimittajan kanssa. Toisin kun taas Jukkatalon kanssa meinaa hermo palaa näin viimeistely vaiheessakin. Ulkopuolelle tilatut palkkien koristeosat tulivat pari viikkoa sitten ja tietenkään toimituksessa ei voinut olla kaikki osat. Vajavainen toimitus, jota on nyt tässä muutamaan otteeseen selvitelty, että milloinkohan ne puuttuvat osat mahdollisesti saatais. Lisäksi ikkunoiden väliin tulevat verhouslaudat ovat puuttuneet myös, ehkäpä ne tässä lähiaikoina saadaan.

 

Pieniä listoitushommia olisi vielä tiedossa viikonlopulle ja kynnyslistojen laittoa. Keittiö alkaa olla sokkeleita vaille valmis, jääkaappikin päästään kytkemään viikonloppuna, kun putkimies sai vesipisteen tehtyä valmiiksi. Lisäksi ankaraa siivousta olisi myös tiedossa, mutta sitä ennen täytyisi saada sauna ja kylpyhuone siihen kuntoon, että päästään siivoamaan. Keskuspölynimurinkin kanssa olisi viimeinen rutistus, että saadaan se toimimaan. Oleskelutilan koristeseinän tekeminen jää sitten muuton jälkeiseen aikaan samoin kuin saunan lauteetkin valmistunevat vasta muuton jälkeen. Kuvakollaasia yritän päivittää viikonlopun aikaan, varmaan alkaakin olla viimeisiä kuvia kohta sisäpuolelta, kun alkaa olla sen verran valmista että muuttokamoja voi alkaa siirtelemään pikkuhiljaa.