sen ympärillä se elämä näyttää nyt pyörivän :)

 
Ollaan saatu asennettua makuuhuoneisiin laminaatit ja jopa yksi väliovikin paikoilleen. Yhdessä makkarissa on jo tapetitkin koristamassa kahta seinää, listoitushommat ja liukuovikaapisto enää puuttuu.
 
 
 
Keittiöön ja ruokailutilaan ilmestyi viime viikolla laatat paikoilleen ja tällä hetkellä on menossa isomman vessan laatoitus. Kodinhoitohuoneessa on vesieristykset tehtynä ja laatoitus voisi alkaa.
 
 
 
 
 
Nyt on pariin otteeseen lämmitelty takkaa ja leivinuuniakin ja hyvin toimii. Savu nousee piipusta niin kuin pitääkin ja lämpö pysyy tiilikasassa oikein mukavasti. Toki hieman hätkähdyttävä hetki aiheutui lauantaina, kun vettä alkoi tulemaan ilmastointiputken reunasta takan päälle. Vesi onneksi lakkasi tulemasta, kun styroxit ja finnfoamit lähtivät piipun ympäriltä. Todennäköisesti vesi tiivistyi niiden ansiosta piippuun ja valui omia reittejään sisälle. Piipunpellittäjä pitäisi kutsua hommiin, nyt kun lumetkin ovat hävinneet katolta.
 
 
 
Isomman vessan laatoitus pääsi myös alkamaan ja homma jatkuu edelleen. Kodinhoitohuone saatiin eilen maalattua ensimmäistä kertaa ja olohuoneen lattian tasoitus ja takan edustan laatoitus pitäisi olla huomiseen mennessä tehtynä. Päästään sitten laittamaan viimeisiä laminaatteja lattiaan pääsiäisen pyhinä. Ei ole vapaa-ajanvietto-ongelmia vieläkään. Tuppeensahattu koivu vietiin höyläämölle maanantaina ja toivottavasti saadaan sekin viimeistään lauantaina haettua pois. Näin päästäis tekemään viimeinen kattopinta, joka on oleskeluhuoneessa ja sitten saatais lattia sinnekin paikoilleen.
 

Kattolistat, peitelistat ja jalkalistat on nyt tilattu, mutta vielä ikkunoiden smyygilistat tuottaa ongelmia. Jukka-talopaketin mukana tulleet smyygit eivät siis ole sopivia seinärakenteeseen vaan ovat liian kapeita. Eilen jonkinmoisen väittelyn ja keskustelun jälkeen saatiin lupa käydä Puukeskukselta uudet listat. Toivottavasti sieltä vaan löytyy sopivanlaiset, ei tuostakaan siis kovin helpolla päästä. Kattojen listoituksessa säästytään onneksi aika suurelta työltä, kun eteisen, olohuoneen, keittiön ja ruokailutilan kattopinnat on rapattu.  Mutta makuuhuoneissa, kodinhoitohuoneessa ja vessoissa sitä sitten riittääkin.