Blogin päivitys jatkuu taas, kun raksalta on selvitty ihmisten aikoihin pois :)

Edellisestä  kirjoituksesta onkin tapahtunut monta juttua taas...välseinät on saatu nyt kaikki paikoilleen ja talon sisukset ovat saaneet lopullisen muotonsa seinien osalta. Kuumeisesti odotamme, että muurari saapuu ensi viikolla muuraamaan hieman ongelmaksi muotoutuneen piipun ja takka/leivinuunin. Pakkanen on onneksi hellittänyt ja hommia on paljon mukavampi tehdä ulkosallakin. Saa nähdä kuinka käy piipun muuraamisen kanssa, joudutaanko se tekemään mutkan kautta suoraan vai katkaistaanko kattotuolien tukipuita piipun tieltä. Tuo jälkimmäinen vaihtoehto olisi paljon miellyttävämpi. Muurarin piti aloittaa hommat ja pari viikkoa sitten, mutta siirtyi aloitus ensi viikkoon, kun yläpohjan rakenne ei ollutkaan sellainen kuin olisi pitänyt ja rakennustarkastajalta täytyi varmistaa, että saako piippuun mutkaa edes tehdä. Talopakettitoimittaja taas puolestaan sanoo, että piipun tekemisessä ei ole mitään ongelmaa ja sen voi tehdä suoraan. No maanantaina asia selvää kun muurari ja valvoja ovat yhtä aikaa paikalla.

Taloon ollaan saatu osa ulko-ovista paikoilleen ja sähköjen vedot alkavat olla hyvällä mallilla. Olohuoneen oven kanssa tuli pieni probleema vastaan kun oviaukko olikin yllättäen 10 cm isompi kuin meille lähetetty ovi. Todennäköiosesti suunnitelmissa on tullut virhe  tullut jukka-talolle, perjantaina asiasta soiteltiin ja saa nyt nähdä, mitä siihen ratkaisuksi keksivät. Kynnystä siihen ei suostuta tekemään ja  oven yläpuolella on vielä ikkuna niin eipä paljon jää vaihtoehtoja kuin tehdä mittatilaustyönä ovi tai jokin muu rakenteellinen ratkaisu.

Tekninentila on saatu melkein valmiiksi, vedeneristeet ja laatat ovat paikoillaan. Tänään seinät saivat kittiä ja maalia pintaansa ja huomenna homma jatkuu. Autotallin ja varastojen oviin on porailtu sähkölukot paikoilleen, nyt pitäis ne vaan saada sähköjen puolesta toimimaan. Autotalliin on ilmestynyt ikkunat ja ulkovuoraus, jotan pientä vielä puuttuu, kuten autotallin nosto-ovi.

Kalustemitat otettiin tällä viikolla ja niiden osalta kaikki alkaa olla toteusta vaille valmista. Materiaalit tosin pitää ensi viikolla käydä vielä läpi, niin pääseevät niitä sitten tekemään. Huomenna luvassa uusia kuvia blogiin, nyt kamerasta ei löydy mitään järkevää ja kuvien ottamisesta on jo jonkin aika vierähtänyt. Eletään siinä toivossa että ensi viikolla saadaan lattialämmitys päälle ja näillä näkymin lattian mittauksen voisi suorittaa maaliskuun ensimmäisellä viikolla. Ensi viikolla pitäisi ruveta tapahtumaan myös pesuhuoneen laatoituksen suhteen, kunhan putkimies käy  tekemässä ensin muutaman homman. Enääpä tässä ei olisikaan kuin kolme viikkoa siihen, kun nykyisestä kämpästä pitäisi olla aika lailla kamppeet kasattu ja siirretty ne autotalliin odottelemaan pääsyä taloon. Sitten saa itsekin olla etsimässä yösijaa :)